Skip to main content

Sakina Maghroud

Even voorstellen.

“Zoek naar een regenboog als het regent en naar sterren als het donker is” Dit is waar ik als mens zowel privé als zakelijk naar streef. Het geeft mij voldoening om een cliënt op weg te helpen en om iets voor anderen te betekenen. Ik ben nieuwsgierig naar de manier waarop mensen in het leven staan en hoe ze zich gedragen. Daarnaast beschikt ik over een groot inlevingsvermogen. Met mijn coaching technieken en ervaring met verschillende doelgroepen, weet ik altijd het beste uit mensen te halen. Ik ben erg gedreven in het onderzoeken van mogelijkheden, daarbij rekening houdende met de behoeften van alle partijen, om hier zo goed mogelijk op aan te kunnen sluiten

Met casemanagement wordt elke uitdaging een kans voor groei en herstel.

Onlangs heb ik de IVA Arbeidsdeskundige Casemanagement opleiding afgerond. Ik zie het als een buitengewoon verrijkende ervaring die mijn begrip van casemanagement naar nieuwe hoogten heeft gebracht. De diepgaande inzichten die werden geboden, zowel theoretisch als praktisch, hebben mijn professionele perspectief enorm verbreed. De opleiding heeft niet alleen mijn kennisniveau verhoogd, maar heeft me ook uitgerust met praktische vaardigheden die onmisbaar zijn in het veld van casemanagement. Het is nu tijd om deze vaardigheden in de praktijk te brengen. Daarom ben ik ook  beschikbaar voor interim-casemanagement opdrachten.

Wat maakt jouw werk leuk?

De diversiteit van mensen waar ik mee werk, maar ook het werk zelf is erg divers. Je bent een spin in het web en toegankelijk voor alle doelgroepen. Op het ene moment ben je bezig met coachen, begeleiden, empoweren en trainingen geven en het volgende moment met rapporteren, jobhunten en het voeren van gesprekken met bijvoorbeeld een opdrachtgever of een gemeentelijke instantie. Geen dag is hetzelfde en dat maakt het werk voor mij zo enorm leuk. Je hebt alle vrijheid om aan het werk je eigen draai te geven, maar uiteraard wel met de juiste tools in huis.

Kan je een hoogtepunt uit je werk benoemen?

Ik heb een cliënt mogen begeleiden die in de eerste instantie zowel fysiek als mentaal niet veel mogelijkheden had. Door het coachen en empoweren heb ik deze cliënt kunnen helpen om te leren denken in oplossingen, om weer te durven dromen en persoonlijke doelen stellen. Voor deze client had het leven ineens weer nut. Dat wat voor haar onmogelijk leek, is weer mogelijk geworden. Hoe donker de tunnel ook was waar ze in zat, ze bleef de kleine lichtpuntjes volgen. Het was hard werken, maar met het stellen van de juiste doelen, kwam ze weer tot leven. Mooi dat ik haar daarin mocht begeleiden.

Wat is jouw suggestie voor meer werkplezier?

Werkgeluk en -plezier, begint altijd bij jezelf. De ruimte en mogelijkheid krijgen om jezelf te ontwikkelen speelt hierin ook een rol, maar ook de sfeer tussen collega’s onderling is erg belangrijk. Net zoals wederzijds respect en de mogelijkheid om elkaar op de juiste manier op dingen aan te kunnen spreken. Houdt daarbij in gedachten dat een compliment veel verschil kan maken.


De gouden tip op werkvlak die je graag wilt delen.

Benader alles wat je doet op een neutrale manier en zonder oordeel. Een luisterend oor en empathie kan veel helpen bij het begeleiden van cliënten. Loslaten geeft verlichting en acceptatie is de sleutel tot vrijheid. Jij bepaalt zelf welke route je bewandelt en alles wat je doet is jouw keuze. Zoek naar een regenboog als het regent en naar sterren als het donker is.

Waar krijg jij energie van (privé gezien)?

Familie, natuur en reizen.

Wil je in contact komen? Maak dan snel een afspraak 

DISCIPLINES

Arbeidsdeskundige Casemanager, CROV, Re-integratie, verzuim, coaching, loopbaanadvies, casemanagment, 2e spoor, werkfit, empowerment

TAGS

Arbeidsdeskundige Casemanager, CROV, UWV, naar werk traject, werkfit traject en modulaire diensten, Re-integratiespecialist, loopbaanadviseur, coach, Casemanager, verzuimadviseur, 2e spoor, Wet Verbetering poortwachter

BEREIKBAARHEID

Face-to-face, Microsoft Teams, telefonisch, Whatsapp, e-mail

CERTIFICERING

Arbeidsdeskundige Casemanager, CROV(IVA), Participatiewet, Inburgeringsconsulent (Hoge School Utrecht), Casemanager verzuim en Re-integratie (ETOP), Red Fox Blue acquisitie training, Basistraining Casemanager Verzuim (IVA).

BESCHIKBAAR VOOR

Interim Casemanagement opdrachten
LINKEDINBEL ONSMAIL ONS