Skip to main content

Re-integratie spoor 2

Aan het werk bij een andere werkgever

Duurzaam re-integreren in een passende functie

Wanneer een werknemer langdurig is uitgevallen dan hoop je als werkgever uiteraard op een goed en voorspoedig herstel van de werknemer. Dat is allereerst in het belang van de werknemer, maar ook voor de continuïteit van het bedrijf. Wanneer na onderzoek blijkt dat er geen re-integratiemogelijkheden zijn binnen de eigen organisatie kan er een spoor 2 traject worden gestart. Tijdens een 2e spoor traject worden mogelijke re-integratiemogelijkheden bij een andere werkgever onderzocht. Wij zijn experts in het begeleiden van werknemers tijdens re-integratie bij een andere werkgever. Wij ontzorgen met betrokken re-integratiebegeleiding, maar ook op financieel vlak door onvoorziene loonsancties te voorkomen en schadelast te beperken.

Jouw werk is ons werk

ValentineZ hanteert een aanpak waar zowel de werkgever als de werknemer van profiteert. Met onze betrokken en begeleiding ontlasten wij werkgevers. Wij stemmen het traject volledig af op de persoonlijke kenmerken van de werknemer en laten de persoonlijke coaching, beroepenoriëntatie, sollicitatietraining hierop aansluiten. Zo werken we toe naar ander passend werk. Is werken (nog) niet mogelijk, dan maken we de afstand tot ander werk zo klein mogelijk, door bijvoorbeeld een werkervaringsplaats in te zetten. Hierbij houden we rekening met de benutbare mogelijkheden van de werknemer. Ons goede netwerk, ruime ervaring en gedegen kennis van de (regionale) arbeidsmarkt helpt werknemers gedroomde doelen weer binnen bereik te krijgen. Wij zeggen niet voor niets… Jouw werk is ons werk.

Waarom kiezen voor ValentineZ?

  • Maatwerktrajecten waarin de mens centraal staat
  • Vaste meertalige coach tijdens duur van een traject
  • Inzet van werkervaringsplaatsen en stages
  • Groot netwerk en goede kennis van de arbeidsmarkt

Professionele begeleiding met een focus op resultaat

Ons team met gekwalificeerde en betrokken re-integratie adviseurs begeleiden werknemers met verschillende opleidingsniveaus en beschikken over diverse specialismes, zoals begeleiding van werknemers met autisme, burn out en niet aangeboren hersenafwijkingen. Onze focus op resultaat zorgt voor precies het juiste tempo, we versnellen als het kan en vertragen als het moet. Maar we bieden nog meer.

Duidelijke taal. In elke taal

Onze meertalige coaches bieden optimale begeleiding aan werknemers met diverse etnische en culturele achtergronden. Door onze no-nonsense attitude spreken wij duidelijke taal. In elke taal. Dat is onze kracht. En niet te vergeten. Wij zijn flexibel, creatief en beschikken over een gezonde nieuwsgierigheid. Wij doen graag een stapje extra en gaan verder waar anderen stoppen. Dat we dit met succes doen zie je terug in het aantal trajecten die we begeleiden, de hoeveelheid plaatsingen die we realiseren en de tevredenheid van zowel de opdrachtgevers als de werknemers waar we mee werken. En ook niet onbelangrijk. Wij zorgen ervoor dat trajecten en processen volledig conform wet- en regelgeving worden uitgevoerd.

Stappenplan re-integratie spoor 2

Wanneer re-integratie voor een werknemer binnen het eigen bedrijf niet mogelijk is (1e spoor traject) kan een re-integratiebureau worden ingeschakeld om de mogelijkheden buiten het eigen bedrijf (2e spoor traject) te onderzoeken. ValentineZ begeleidt werknemers naar passend werk bij een andere werkgever.

Tijdens het intakegesprek wordt de persoonlijke situatie, de (on)mogelijkheden, wensen en behoeftes van de werknemer in kaart gebracht. Samen met de werknemer wordt een maatwerk trajectplan opgesteld die volledig aansluit bij de persoonlijke situatie van de werknemer.

Tijdens het 2e spoor traject bieden wij de werknemer optimale begeleiding met als uiteindelijke doel de terugkeer naar passend werk. Tijdens de begeleiding focussen we vooral op wat (wel) mogelijk is. Onderdelen die aan bod komen in het traject zijn empowerment, beroepen- en arbeidsmarkt oriëntatie, coaching en sollicitatiebegeleiding. Samen met de FML gaan we op zoek naar passende beroepen. Wanneer de stap naar betaald werk (nog) te groot helpen wij de werknemer te activeren door de inzet van een stage of werkervaringsplaats. Zo komt een passende functie steeds dichterbij.

Het traject eindigt wanneer de werknemer bij de eigen werkgever kan blijven werken of een passende baan heeft gevonden bij een andere werkgever. Het kan voorkomen dat een werknemer na twee jaar ziekte in aanmerking komt voor een WIA-beoordeling door het UWV. Ook hier kunnen wij de werknemer en werkgever ontzorgen door dit proces in goede banen te leiden.

Altijd up to date

Ontzorgen, begeleiden en coördineren

Maatwerk trajecten

Mens is het vertrek- en middelpunt

Snelle doorlooptijd

Persoonlijke en activerende aanpak

Effectieve werkwijze

Resulteert in hoge slagingskansen

Deze partners gingen je voor:

 

Vragen?

Wij staan voor je klaar.

We horen graag waar de behoefte van de organisatie ligt en hoe we kunnen helpen in de huidige situatie. Ook vertellen we graag over onze aanpak en resultaten. Daar zijn we dan ook best trots op. Neem contact met ons op voor meer informatie of een eerste kennismaking.

Afspraak makenOfferte aanvragen