Skip to main content

Loopbaanbegeleiding

Werk maken van werkgeluk

Samen streven naar duurzame inzetbaarheid

Hoe om te gaan met duurzame inzetbaarheid binnen een organisatie. Gezien de huidige krappe arbeidsmarkt is dit een vraagstuk dat veel werkgevers bezighoudt. Als werkgever is het van belang regelmatig stil te staan bij onderwerpen als zijn onze werknemers voldoende bezig met hun persoonlijke ontwikkeling en loopbaan, wat betekent employability voor hun toekomst en wat kan het betekenen voor de organisatie? Organisaties en teams waarbij de focus ligt op de ontwikkeling én inzet van de talenten van hun werknemers presteren beter dan organisaties waar dat niet zo is. Daarnaast heeft de mate waarin werknemers zich betrokken voelen bij hun werk en de ruimte krijgen zichzelf te ontwikkelen een positief effect op de motivatie en effectiviteit van deze werknemers. Om personeel te motiveren en te behouden is het van belang voldoende aandacht te hebben voor het werkgeluk van werknemers. Persoonlijke ontwikkeling is een belangrijk van werkgeluk.

Waarom kiezen voor ValentineZ?

  • Maatwerktrajecten waarin de mens centraal staat
  • Vaste meertalige coach tijdens duur van een traject
  • Inzet van werkervaringsplaatsen en stages
  • Groot netwerk en goede kennis van de arbeidsmarkt

Werknemers behouden door maatwerk loopbaanbegeleiding

Soms lopen werknemers vast in hun functie of hebben ze vragen over hun toekomstperspectief. Ze vragen zich bijvoorbeeld af of hun functie nog wel passend is of dat ze de juiste stappen maken op werkvlak. Deze werknemers kunnen wij begeleiden met maatwerk loopbaancoaching. Op een laagdrempelige en persoonlijke manier gaan we op zoek naar vragen, dilemma’s, beperkende gedachten, drijfveren en ambities op gebied van de persoonlijke loopbaan. Dit doen we door te luisteren en het scheppen van overzicht én richting in deze zoektocht. Ook onderzoeken we de kwaliteiten, drijfveren, beperkingen of belemmeringen van de werknemer. Loopbaancoaching maakt dat een werknemer passende vervolgstappen kan maken. Dit kan zijn het op zoek gaan naar een andere passende functie, maar ook het doorgaan in dezelfde functie, maar dan alleen met meer energie. De werknemer is in deze situatie aan zet en onze ervaren en betrokken coaches begeleiden de werknemer in dit proces. Onze begeleiding, coaching en workshops helpt werknemers groeien en hun persoonlijke doelen te bereiken.

Altijd up to date

Ontzorgen, begeleiden en coördineren

Maatwerk trajecten

Mens is het vertrek- en middelpunt

Snelle doorlooptijd

Persoonlijke en activerende aanpak

Effectieve werkwijze

Resulteert in hoge slagingskansen

Stappenplan Loopbaanbegeleiding

Een werkgever kan een werknemer loopbaanbegeleiding aanbieden wanneer een werknemer vastloopt in zijn of haar carrière. ValentineZ kan worden ingeschakeld om de werknemer te begeleiden naar een andere passende functie of de eigen functie met meer energie uit te kunnen oefenen.

De intake bestaat uit een persoonlijke kennismaking tussen de werknemer en de mobiliteitsadviseur. We bespreken waarom de loopbaanbegeleiding is aangevraagd. Samen met de werknemer stellen we een trajectplan op en maken we inzichtelijk hoe we de ideale baan voor de werknemer kunnen vormgeven. We begeleiden en motiveren werknemers om de regie over de eigen loopbaan (terug) te pakken.

Tijdens het Loopbaanbegeleidingstraject gaan we op een laagdrempelige en persoonlijke manier gaan we op zoek naar vragen, dilemma’s, beperkende gedachten, drijfveren en ambities op gebied van de loopbaan. Zodra er een helder beeld is van de competenties en drijfveren van de werknemer vertalen we dit naar passend werk. We schetsen de ideale baan voor de werknemer en vergelijken deze met de huidige situatie. Past deze baan binnen de huidige organisatie? Is er enige aansluiting? Zijn er mogelijkheden om het werk bij de huidige werkgever interessanter te maken?

Een passende vervolgstap kan zijn op zoek te gaan naar een andere baan, maar ook het doorgaan in dezelfde functie, alleen dan met meer energie. Wij begeleiden de werknemer in dit proces. De werknemer is aan zet om de kansen te zien en te pakken.

Deze partners gingen je voor:

 

Vragen?

Wij staan voor je klaar.

We horen graag waar de behoefte van de organisatie ligt en hoe we kunnen helpen in de huidige situatie. Ook vertellen we graag over onze aanpak en resultaten. Daar zijn we dan ook best trots op. Neem contact met ons op voor meer informatie of een eerste kennismaking.

Afspraak makenOfferte aanvragen