Skip to main content

Casemanagement

Streven naar duurzame inzetbaarheid

Verzuimbeleid verbeteren en schadelast beperken

Verbeter het verzuimbeleid en bevorder duurzame inzetbaarheid binnen de organisatie met de inzet van Casemanagement. Onze betrokken Casemanagers (CROV, Casemanager regie op verzuim) houden de regie over verzuim binnen de organisatie. Ze helpen verzuim te minimaliseren en dragen bij aan het voorkomen of beperken van schadelast. De Casemanager regisseert proactief het verzuimbeleid en coacht de direct leidinggevenden bij het uitvoeren van het verzuimbeleid. Naast het behouden van de algemene regie op verzuim maken ze op dossierniveau, op een empathische manier, verbinding met zieke werknemers binnen de organisatie. Dit helpt werknemers zo snel en duurzaam mogelijk te re-integreren. Het uiteindelijk doel van onze Casemanagers is om verzuim binnen uw organisatie onder controle krijgen en uiteindelijk het verzuimpercentage laten dalen.

Intermediair tussen partijen en belangen

Onze Casemanagers overzien het verzuim en het speelveld binnen uw organisatie. Daarnaast begrijpen ze als geen ander de belangen van de verschillende partijen. Ze herkennen bepaalde verzuimsituaties en passen de juiste tactiek toe. Onze Casemanagers zorgen altijd voor een goede informatievoorziening en optimale samenwerking tussen de werkgever, werknemer, bedrijfsarts en mogelijke andere betrokkenen. Dit is van cruciaal belang, aangezien er uiteenlopende belangen kunnen spelen. Met hun kennis, kunde en creatieve energie komen ze tot oplossingen die zowel de menselijke als zakelijke kant van het arbeidsmobiliteitsproces optimaal bewaken.

Waarom kiezen voor Casemanagement van ValentineZ?

  • Full-service verzuimoplossingen
  • Ontzorgen, begeleiden en coördineren
  • Up-to-date kennis van wet- en regelgeving
  • Goede kennis regionale en actuele arbeidsmarkt

Up-to-date kennis van wet- en regelgeving

Verzuimbeleid is een redelijk complex vakgebied. Vanwege de steeds veranderende wet- en regelgeving en de financieel-juridische kennis die nodig is om up-to-date te blijven, maar ook de bijkomende emoties maken het werk soms complex. Wij vinden het belangrijk dat onze Casemanagers experts zijn én blijven. Daarom vindt er op regelmatige basis kennisdeling plaats tussen onze Casemanagers onderling, maar ook met externe opdrachtgevers en partijen. Wij begrijpen ook dat Casemanagement geen lopende band werk is. Elke ziekmelding is uniek.

Onze Casemanagers kunnen op twee manieren worden ingezet.

  • Interim basis: voor organisaties die tijdelijk (extra) capaciteit of expertise willen inhuren.
  • Projectbasis: voor organisaties die eenmalig (een deel van) de processen willen veranderen.

Altijd up to date

Ontzorgen, begeleiden en coördineren

Maatwerk trajecten

Mens is het vertrek- en middelpunt

Snelle doorlooptijd

Persoonlijke en activerende aanpak

Effectieve werkwijze

Resulteert in hoge slagingskansen

Deze partners gingen je voor:

 

Vragen?

Wij staan voor je klaar.

We horen graag waar de behoefte van de organisatie ligt en hoe we kunnen helpen in de huidige situatie. Ook vertellen we graag over onze aanpak en resultaten. Daar zijn we dan ook best trots op. Neem contact met ons op voor meer informatie of een eerste kennismaking.

Afspraak makenOfferte aanvragen