Skip to main content

Outplacement

Succesvol aan de slag bij een andere werkgever

Het kan gebeuren dat je als werkgever afscheid moet nemen van een werknemer. In zo’n geval kan er een outplacement traject worden ingezet, dit is de periode van begeleiding van je werknemer naar een nieuwe, passende functie. Een outplacement traject wordt meestal aangeboden wanneer ontslag voor een werknemer nadert. Bijvoorbeeld bij een reorganisatie met bedrijfseconomische redenen, een arbeidsconflict of wanneer een werknemer vastloopt in zijn of haar carrière. Als organisatie wil je dat deze medewerker het liefste begeleiden naar een gelijkwaardige functie bij een andere werkgever. Naast het bieden van een goede afwikkeling kan dit als werkgever ook een interessant en een gewenst alternatief zijn voor dure ontslagprocedures of een hoge ontslagvergoeding. Wij helpen werkgevers om een duidelijk einde dienstverband te creëren en de medewerker om zichzelf in een andere organisatie optimaal te kunnen ontplooien.

Waarom kiezen voor ValentineZ?

  • Maatwerktrajecten waarin de mens centraal staat
  • Vaste meertalige coach tijdens duur van een traject
  • Inzet van werkervaringsplaatsen en stages
  • Groot netwerk en goede kennis van de arbeidsmarkt

Begeleiding vanuit een oplossingsgerichte methodiek

Het outplacementtraject wordt samengesteld uit verschillende bouwstenen die we kiezen op basis van de behoefte van de werknemer. Binnen het traject is er voldoende aandacht voor acceptatie en de verwerking van het baanverlies. Wij zijn ervan overtuigd dat ieder mens specifieke kenmerken, kwaliteiten, talenten, interesses en benutbare mogelijkheden heeft. Wij maken deze zichtbaar en laten het outplacementtraject daarop aansluiten met maatwerk. Wij zetten mensen in hun kracht en leren ze denken in (nieuwe) mogelijkheden. De begeleiding bestaat uit een afgewogen mix van betrokken coaching, training, sollicitatietraining en -begeleiding. Ons goede netwerk en ruime ervaring en kennis van de (regionale) arbeidsmarkt komt hierbij goed van pas. Wij doen er alles aan om werknemers op betrokken wijze te motiveren, activeren en werkgeluk te laten (her)vinden. Ook als we hiervoor een stapje extra moeten doen.

Altijd up to date

Ontzorgen, begeleiden en coördineren

Maatwerk trajecten

Mens is het vertrek- en middelpunt

Snelle doorlooptijd

Persoonlijke en activerende aanpak

Effectieve werkwijze

Resulteert in hoge slagingskansen

Stappenplan outplacement

Een werkgever kan een werknemer een outplacement traject aanbieden wanneer ontslag voor een werknemer nadert. Bijvoorbeeld bij een reorganisatie met bedrijfseconomische redenen, een arbeidsconflict of wanneer een werknemer vastloopt in zijn of haar carrière. ValentineZ kan worden ingeschakeld om de werknemer te begeleiden naar een passende functie buiten de eigen organisatie.

Tijdens het intakegesprek wordt de persoonlijke situatie, de (on)mogelijkheden, wensen en behoeftes van de werknemer in kaart gebracht. Samen met de werknemer wordt er een maatwerk trajectplan opgesteld, die volledig aansluit bij de persoonlijke situatie, wensen en behoeftes van de werknemer.

Tijdens het outplacement traject leren wij de werknemer denken in (nieuwe) mogelijkheden. In de persoonlijke oriëntatie ontdekken we wensen, waarden, drijfveren en competenties van de werknemer. Onderdelen die aan bod komen in het traject zijn empowerment, beroepen- en arbeidsmarkt oriëntatie, coaching en sollicitatiebegeleiding. Vanaf de eerste dag van het traject wordt gezocht naar passende vacatures. De re-integratie adviseur en jobhunter zoeken actief mee en maken gebruik van ons goede netwerk en actuele kennis van de (regionale) arbeidsmarkt. Samen gaan we op zoek naar passende, kansrijke vacatures. Gedroomde doelen komen op deze manier weer binnen bereik.

Het doel is het vinden van een passende baan voor de werknemer. We zetten alles op alles om het traject te eindigen met een duurzame plaatsing bij een andere werkgever.

Deze partners gingen je voor:

 

Vragen?

Wij staan voor je klaar.

We horen graag waar de behoefte van de organisatie ligt en hoe we kunnen helpen in de huidige situatie. Ook vertellen we graag over onze aanpak en resultaten. Daar zijn we dan ook best trots op. Neem contact met ons op voor meer informatie of een eerste kennismaking.

Afspraak makenOfferte aanvragen