Skip to main content

Werkfit

Fit weer aan het werk

Wordt weer fit voor nieuw werk

Door ziekte heb je een tijdje niet gewerkte en ontvang je een uitkering, denk bijvoorbeeld aan ZW, WW, WIA of een WAJONG. Er is waarschijnlijk een periode geweest waarin je met name bezig was met je ziekte, onmogelijkheden en herstel, maar nu is je blik weer gericht jouw mogelijkheden én jouw toekomst. Het kan natuurlijk best spannend zijn om weer aan de slag te gaan. En hoe vind je een baan die bij je past? Hoe bereid je jezelf goed voor op een nieuwe baan? Daar helpen wij je graag mee. Met het Werkfit-traject van het UWV maken wij je stap voor stap fit voor jouw nieuwe toekomst op werkvlak.

Hoe ziet een Werkfit traject eruit?

We beginnen met een intakegesprek. Tijdens dit gesprek maken we nader kennis, ontdekken we jouw wensen, ontwikkelpunten en (on)mogelijkheden. Aan de hand hiervan stellen we een maatwerk re-integratieplan op. In jouw Werkfit plan staat beschreven hoe we jou voorbereiden op die nieuwe gedroomde baan en hoe jij weer werkft wordt. Dit plan leggen we voor aan het UWV. Na akkoord van het UWV gaan we actief met elkaar aan de slag!

Waarom kiezen voor ValentineZ?

  • Wij maken werk van jouw mogelijkheden
  • Maatwerk: individuele begeleiding op maat
  • Vaste (meertalige) coach tijdens het hele traject
  • Goede kennis regionale en actuele arbeidsmarkt

Professionele begeleiding op maat

Wij bieden jou begeleiding met oprechte aandacht en enthousiasme. Onze meertalige coaches bieden optimale begeleiding aan werknemers met diverse etnische en culturele achtergronden. Door onze no-nonsense attitude spreken wij duidelijke taal. In elke taal. Dat is onze kracht. En niet te vergeten. Wij zijn flexibel, creatief en beschikken over een gezonde nieuwsgierigheid. Wij zorgen voor een traject dat je op het lijf is geschreven. Tijdens het traject is er voldoende riumte voor coaching. Je leert het beste uit jezelf te halen, zelfverzekerder te worden en werk te maken van jouw mogelijkheden.

Word jij ook weer werkfit?

Wanneer je langere tijd uit het arbeidsproces geweest is het soms van belang om eerst weer werkritme op te bouwen. Dat kan bijvoorbeeld door een stage of werkervaringsplaats. Dat is een mooie tussenstap op weg naar een betaalde baan. En zo kun jij je in de praktijk ook weer oriënteren op functies en beroepen die je leuk vindt en waar je goed in bent. En dat kan wellicht verrassend uitpakken. Al onze coaching en begeleiding is erop gericht dat jij passend werk vindt en weer met plezier aan het werk gaat.

Nieuwsgierig geworden? Neem dan snel contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Wij zijn er voor jou! 

Up to date

Ontzorgen, begeleiden en coördineren

Maatwerk

Mens is het vertrek- en middelpunt

Snelle doorlooptijd

Persoonlijke en activerende aanpak

Effectieve werkwijze

Resulteert in hoge slagingskansen

Stappenplan UWV Werkfit

Een Werkfittraject is erop gericht de positie van een werkzoekende op de arbeidsmarkt te verbeteren.

Tijdens het intakegesprek wordt de hulpvraag en persoonlijke situatie van de werkzoekende besproken. Tijdens het gesprek kan de werkzoekende ervaren of er een klik is met de mobiliteitsadviseur. Wanneer de werkzoekende een traject bij ValentineZ wil starten wordt er een maatwerk trajectplan opgesteld, die volledig aansluit bij de persoonlijke situatie, wensen en behoeftes.

Tijdens het Werkfit traject begeleiden wij de werkzoekende naar passend werk. We bekijken welke stappen eerder zijn ondernomen. Tijdens de begeleiding focussen we vooral op wat (wel) mogelijk is. Onderdelen die aan bod komen in het traject zijn empowerment, beroepen- en arbeidsmarkt oriëntatie, coaching en sollicitatiebegeleiding. Wanneer de stap naar betaald werk (nog) te groot helpen wij de werknemer te activeren door de inzet van een stage of werkervaringsplaats. Dit helpt om de belastbaarheid te vergroten en weer toe te treden tot het arbeidsproces.

Met persoonlijke begeleiding en een traject op maat helpen we werkzoekenden stap voor stap op weg richting het gedroomde doel. Na het afronden van dit traject kan er nog een Naar werk traject worden gevolgd.

Wij werken samen met:

Vragen?

Wij staan voor je klaar.

We horen graag waar de behoefte van de organisatie ligt en hoe we kunnen helpen in de huidige situatie. Ook vertellen we graag over onze aanpak en resultaten. Daar zijn we dan ook best trots op. Neem contact met ons op voor meer informatie of een eerste kennismaking.

Afspraak makenOfferte aanvragen