Skip to main content

Re-integratie spoor 3

Kansen zien, pakken en benutten

Samen streven naar duurzame inzetbaarheid

Een spoor 3 of WGA re-integratietraject wordt ingezet wanneer je door het UWV bent gekeurd en een WGA-uitkering hebt toegewezen gekregen. Het UWV heeft in dit geval vastgesteld dat er sprake is van een beperking én verminderde arbeidsproductiviteit. Tijdens het spoor 3 traject gaan we samen op zoek naar jouw mogelijkheden en focussen wij met name op waar er kansen liggen. Wij bieden altijd een persoonlijke en resultaatgerichte aanpak en optimale begeleiding bij het benaderen en betreden van de arbeidsmarkt. Wij stimuleren stimuleren en helpen je zelf weer de regie in handen te nemen. Op deze manier helpen begeleiden we je naar passend werk.

Waarom kiezen voor ValentineZ?

  • Persoonlijke 1-op-1 begeleiding
  • Ruime ervaring met re-integratie en coaching
  • Vaste (meertalige) coach tijdens het hele traject
  • Goede kennis regionale en actuele arbeidsmarkt

Professionele begeleiding op maat

Ons team met gekwalificeerde en betrokken coaches beschikken over verschillende specialismes. Onze focus op resultaat zorgt voor precies het juiste tempo, we versnellen als het kan en vertragen als het moet. Maar we bieden nog meer. Onze meertalige coaches bieden optimale begeleiding aan werknemers met diverse etnische en culturele achtergronden. Door onze no-nonsense attitude spreken wij duidelijke taal. In elke taal. Dat is onze kracht. En niet te vergeten. Wij zijn flexibel, creatief en beschikken over een gezonde nieuwsgierigheid. Wij doen graag een stapje extra en gaan verder waar anderen stoppen. Zo streven we samen naar meer participatie, diversiteit en duurzame inzetbaarheid op de arbeidsmarkt.

Up to date

Ontzorgen, begeleiden en coördineren

Maatwerk

Mens is het vertrek- en middelpunt

Snelle doorlooptijd

Persoonlijke en activerende aanpak

Effectieve werkwijze

Resulteert in hoge slagingskansen

Stappenplan re-integratie spoor 3

Wanneer een werknemer langdurig ziek is, een WW-uitkering ontvangt en er zelf niet in slaagt om een passende baan te vinden kan door de werkgever een 3e spoor traject worden ingezet. Een werkgever is (in sommige gevallen) verplicht om zorg te dragen voor zieke (ex)werknemers. ValentineZ kan worden ingeschakeld om de mogelijkheden te onderzoeken voor (ex)werknemer om weer aan de slag te kunnen gaan in een passende functie.

Tijdens het intakegesprek wordt de persoonlijke situatie, de (on)mogelijkheden, wensen en behoeftes van de (ex)werknemer in kaart gebracht. Samen met de werknemer wordt een maatwerk trajectplan opgesteld, die volledig aansluit bij de persoonlijke situatie, wensen en behoeftes.

Tijdens het 3e spoor traject begeleiden wij de werknemer naar passend werk. We bekijken welke stappen zijn ondernomen in spoor 2. Tijdens de begeleiding focussen we vooral op wat (wel) mogelijk is. Onderdelen die aan bod komen in het traject zijn empowerment, beroepen- en arbeidsmarkt oriëntatie, coaching en sollicitatiebegeleiding. Wanneer de stap naar betaald werk (nog) te groot helpen wij de werknemer te activeren door de inzet van een stage of werkervaringsplaats. Vanaf de eerste dag van het traject wordt gezocht naar passende vacatures. De re-integratie adviseur en jobhunter zoeken actief mee en maken gebruik van ons goede netwerk en actuele kennis van de (regionale) arbeidsmarkt. Samen gaan we op zoek naar passende, kansrijke vacatures. Zo komt een passende functie steeds dichterbij.

Het doel is het vinden van een passende baan voor de werknemer. We zetten alles op alles om het traject te eindigen met een duurzame plaatsing bij een andere werkgever.

Wij werken samen met:

Vragen?

Wij staan voor je klaar.

We horen graag waar de behoefte van de organisatie ligt en hoe we kunnen helpen in de huidige situatie. Ook vertellen we graag over onze aanpak en resultaten. Daar zijn we dan ook best trots op. Neem contact met ons op voor meer informatie of een eerste kennismaking.

Afspraak makenOfferte aanvragen