Skip to main content

Re-integratie spoor 2

Succesvol aan de slag bij een andere werkgever

Werk maken van mogelijkheden

Wanneer je langdurig ziek bent is dat geen fijne situatie, aangezien je hier niet zelf voor hebt gekozen. Je hoopt natuurlijk op een goed en voorspoedig herstel, maar soms lukt dit niet op korte termijn. Wanneer je langdurig ziek bent en re-integreert binnen de eigen organisatie wordt dat spoor 1 genoemd. Wanneer de mogelijkheden voor terugkeer binnen de eigen organisatie zijn onderzocht en niet mogelijk zijn, dan wordt er overgeschakeld naar een spoor 2 traject. In een 2e spoor traject gaan we de re-integratiemogelijkheden bij een andere werkgever onderzoeken. Op zoek moeten naar ander werk is voor veel werknemers een grote stap. Het is niet alleen het verlies van je baan, maar ook het verlies van houvast, structuur, een vertrouwde omgeving, collega’s en vrienden en niet te vergeten (financiële) zekerheid. Wij begrijpen dit. Wij zijn experts in het begeleiden van werknemers tijdens re-integratie bij een andere werkgever.

Professionele begeleiding op maat

ValentineZ biedt professionele maatwerk begeleiding in spoor 2 trajecten. Wij begeleiden je in het verwerken en accepteren van het verlies van je baan, los te laten en motiveren je om verder te kijken. Wij bieden je persoonlijke begeleiding en ondersteunen arbeidsmarkt- en beroepenoriëntatie, sollicitatietraining. Zo werken we samen toe naar ander werk. Is dit nog niet mogelijk, dan maken we de afstand tot ander werk zo klein mogelijk. Hierbij houden we rekening met jouw benutbare mogelijkheden. Ons goede netwerk en ruime ervaring en kennis van de (regionale) arbeidsmarkt helpt je gedroomde doelen weer binnen bereik te krijgen. Wij zeggen niet voor niets… Jouw werk is ons werk.

Waarom kiezen voor ValentineZ?

  • Persoonlijke 1-op-1 begeleiding
  • Ruime ervaring met re-integratie en coaching
  • Vaste (meertalige) coach tijdens het hele traject
  • Goede kennis regionale en actuele arbeidsmarkt

Jouw traject staat bij ons centraal

Ons team met gekwalificeerde en betrokken coaches beschikken over verschillende specialismes. Onze focus op resultaat zorgt voor precies het juiste tempo, we versnellen als het kan en vertragen als het moet. Maar we bieden nog meer. Onze meertalige coaches bieden optimale begeleiding aan werknemers met diverse etnische en culturele achtergronden. Door onze no-nonsense attitude spreken wij duidelijke taal. In elke taal. Dat is onze kracht. En niet te vergeten. Wij zijn flexibel, creatief en beschikken over een gezonde nieuwsgierigheid. Wij doen graag een stapje extra en gaan verder waar anderen stoppen. Zo streven we samen naar meer participatie, diversiteit en duurzame inzetbaarheid op de arbeidsmarkt.

Up to date

Ontzorgen, begeleiden en coördineren

Maatwerk

Mens is het vertrek- en middelpunt

Snelle doorlooptijd

Persoonlijke en activerende aanpak

Effectieve werkwijze

Resulteert in hoge slagingskansen

Stappenplan re-integratie spoor 2

Wanneer re-integratie voor een werknemer binnen het eigen bedrijf niet mogelijk is (1e spoor traject) kan een re-integratiebureau worden ingeschakeld om de mogelijkheden buiten het eigen bedrijf (2e spoor traject) te onderzoeken. ValentineZ begeleidt werknemers naar passend werk bij een andere werkgever.

Tijdens het intakegesprek wordt de persoonlijke situatie, de (on)mogelijkheden, wensen en behoeftes van de werknemer in kaart gebracht. Samen met de werknemer wordt een maatwerk trajectplan opgesteld die volledig aansluit bij de persoonlijke situatie van de werknemer.

Tijdens het 2e spoor traject bieden wij de werknemer optimale begeleiding met als uiteindelijke doel de terugkeer naar passend werk. Tijdens de begeleiding focussen we vooral op wat (wel) mogelijk is. Onderdelen die aan bod komen in het traject zijn empowerment, beroepen- en arbeidsmarkt oriëntatie, coaching en sollicitatiebegeleiding. Samen met de FML gaan we op zoek naar passende beroepen. Wanneer de stap naar betaald werk (nog) te groot helpen wij de werknemer te activeren door de inzet van een stage of werkervaringsplaats. Zo komt een passende functie steeds dichterbij.

Het traject eindigt wanneer de werknemer bij de eigen werkgever kan blijven werken of een passende baan heeft gevonden bij een andere werkgever. Het kan voorkomen dat een werknemer na twee jaar ziekte in aanmerking komt voor een WIA-beoordeling door het UWV. Ook hier kunnen wij de werknemer en werkgever ontzorgen door dit proces in goede banen te leiden.

Wij werken samen met:

Vragen?

Wij staan voor je klaar.

We horen graag waar de behoefte van de organisatie ligt en hoe we kunnen helpen in de huidige situatie. Ook vertellen we graag over onze aanpak en resultaten. Daar zijn we dan ook best trots op. Neem contact met ons op voor meer informatie of een eerste kennismaking.

Afspraak makenOfferte aanvragen