Skip to main content

Outplacement

Succesvol aan de slag bij een andere werkgever

Werk maken van nieuwe mogelijkheden

Het kan gebeuren dat je als werknemer afscheid moet nemen van je vetrouwde werkomgeving. In zo’n geval kan je een outplacement worden aangeboden, dit is de periode van begeleiding naar een nieuwe, passende functie bij een andere werkgever. Een outplacement traject wordt meestal aangeboden wanneer er ontslag nadert. Bijvoorbeeld bij een reorganisatie met bedrijfseconomische redenen, in het geval van een arbeidsconflict of wanneer je als werknemer bent vastgelopen in je carrière. Wij begeleiden je dan naar een gelijkwaardige functie bij een andere werkgever. Wij zetten je weer in je kracht en leren je denken in (nieuwe) mogelijkheden. Wij helpen je om jezelf bij een andere organisatie optimaal te kunnen ontplooien.

Jouw werk is ons werk

Een outplacementtraject wordt samengesteld uit verschillende bouwstenen die we kiezen op basis van jouw behoeftes. Wij zijn ervan overtuigd dat ieder mens specifieke kenmerken, kwaliteiten, talenten, interesses en benutbare mogelijkheden heeft. Wij maken deze zichtbaar en laten het outplacementtraject daarop aansluiten. De begeleiding bestaat uit een afgewogen mix van betrokken coaching, training, sollicitatietraining en -begeleiding. Ons goede netwerk en ruime ervaring en kennis van de (regionale) arbeidsmarkt komt hierbij goed van pas. Wij doen er alles aan je betrokken wijze te motiveren, activeren en werkgeluk te laten (her)vinden.

Waarom kiezen voor ValentineZ?

  • Persoonlijke 1-op-1 begeleiding
  • Ruime ervaring met re-integratie en coaching
  • Vaste (meertalige) coach tijdens het hele traject
  • Goede kennis regionale en actuele arbeidsmarkt

Professionele begeleiding op maat

Ons team met gekwalificeerde en betrokken coaches beschikken over verschillende specialismes. Onze focus op resultaat zorgt voor precies het juiste tempo, we versnellen als het kan en vertragen als het moet. Maar we bieden nog meer. Onze meertalige coaches bieden optimale begeleiding aan werknemers met diverse etnische en culturele achtergronden. Door onze no-nonsense attitude spreken wij duidelijke taal. In elke taal. Dat is onze kracht. En niet te vergeten. Wij zijn flexibel, creatief en beschikken over een gezonde nieuwsgierigheid. Wij doen graag een stapje extra en gaan verder waar anderen stoppen. Zo streven we samen naar meer participatie, diversiteit en duurzame inzetbaarheid op de arbeidsmarkt.

Up to date

Ontzorgen, begeleiden en coördineren

Maatwerk

Mens is het vertrek- en middelpunt

Snelle doorlooptijd

Persoonlijke en activerende aanpak

Effectieve werkwijze

Resulteert in hoge slagingskansen

Stappenplan Outplacement

Een werkgever kan een werknemer een outplacement traject aanbieden wanneer ontslag voor een werknemer nadert. Bijvoorbeeld bij een reorganisatie met bedrijfseconomische redenen, een arbeidsconflict of wanneer een werknemer vastloopt in zijn of haar carrière. ValentineZ kan worden ingeschakeld om de werknemer te begeleiden naar een passende functie buiten de eigen organisatie.

Tijdens het intakegesprek wordt de persoonlijke situatie, de (on)mogelijkheden, wensen en behoeftes van de werknemer in kaart gebracht. Samen met de werknemer wordt er een maatwerk trajectplan opgesteld, die volledig aansluit bij de persoonlijke situatie, wensen en behoeftes van de werknemer.

Tijdens het outplacement traject leren wij de werknemer denken in (nieuwe) mogelijkheden. In de persoonlijke oriëntatie ontdekken we wensen, waarden, drijfveren en competenties van de werknemer. Onderdelen die aan bod komen in het traject zijn empowerment, beroepen- en arbeidsmarkt oriëntatie, coaching en sollicitatiebegeleiding. Vanaf de eerste dag van het traject wordt gezocht naar passende vacatures. De re-integratie adviseur en jobhunter zoeken actief mee en maken gebruik van ons goede netwerk en actuele kennis van de (regionale) arbeidsmarkt. Samen gaan we op zoek naar passende, kansrijke vacatures. Gedroomde doelen komen op deze manier weer binnen bereik.

Het doel is het vinden van een passende baan voor de werknemer. We zetten alles op alles om het traject te eindigen met een duurzame plaatsing bij een andere werkgever.

Wij werken samen met:

Vragen?

Wij staan voor je klaar.

We horen graag waar de behoefte van de organisatie ligt en hoe we kunnen helpen in de huidige situatie. Ook vertellen we graag over onze aanpak en resultaten. Daar zijn we dan ook best trots op. Neem contact met ons op voor meer informatie of een eerste kennismaking.

Afspraak makenOfferte aanvragen