Skip to main content

Donderdag 20 juni was het dan zover… Future Fit 2024! Het evenement over het thema duurzame inzetbaarheid, dat door ValentineZ werd georganiseerd. Het team van ValentineZ was blij te kunnen rekenen op een goede opkomst van (HR)-professionals, die werkzaam zijn bij verschillende organisaties en ook in uiteenlopende branches. Van de zorg tot het onderwijs en van publiek transport en van bedrijven in de (duurzame) energie tot kinderopvang en verzekeringen en nog vele andere mooie organisatie. Een ding hebben al de organisaties met elkaar gemeen, de grote uitdaging die duurzame inzetbaarheid heet.

Duurzame inzetbaarheid actueler dan ooit!

Duurzame inzetbaarheid is actueler dan ooit, want hoe houd je als organisatie je personeel gezond, gelukkig, vitaal én duurzaam inzetbaar? Hoe behoud je personeel en lukt het je als organisatie om nieuw kwalitatief personeel te werven? Een goede financiële beloning kan hier een onderdeel van zijn, maar er zijn zoveel aspecten meer die er juist aan bijdragen dat mensen hun werk goed kunnen uitoefenen en kunnen blijven uitoefenen en daardoor duurzaam inzetbaar blijven. Op het programma stonden twee boeiende gastsprekers die beiden vanuit een andere invalshoek hun eigen visie op duurzame inzetbaarheid met het publiek deelden.

Wat topsport en duurzame inzetbaarheid gemeen hebben! 

Sander Luiten, trainer bij de vrouwen van voetbalclub AFC Ajax, maakte als coach en trainer in de topsport een verbinding met werkzaam zijn in de topsport én duurzame inzetbaarheid in het bedrijfsleven. Binnen zijn rol weet hij als geen ander om te gaan met druk en presteren als een team. Hij maakte de vertaalslag naar het bedrijfsleven en benadrukte de kracht van het team. Door aandacht voor individueel behoeftes en het bieden van maatwerk kun je als team, zowel op het voetbalveld als de werkvloer tot grootse prestaties komen.

Schaamte doobreken als sleutel naar duurzame inzetbaarheid

Psycholoog, schrijver en spreker Aukje Nauta deelde verhelderende en inspirerende inzichten en bracht op luchtige wijze een open dialoog op gang over duurzame inzetbaarheid. Ze deed dat met een mix van (soms ontwapenende) herkenbare, alledaagse voorbeelden, wetenschappelijk onderzoek, bevrijdende persoonlijke onthullingen en korte, activerende opdrachten. Ze maakte het persoonlijk en liet de aanwezigen uit hun comfortzone komen. Mooi om te zien hoe de groep aanwezigen zich comfortabel genoeg voelden om zich open te stellen en indrukwekkend om te zien tot wat voor inzichten dit leidde. De volgende vraagstukken kwamen aan bod:

  • Waarom je kwetsbaar durven opstellen de basis is van duurzame inzetbaarheid?
  • Hoe iedereen kan bijdragen aan een werkomgeving waar je 100% jezelf kan zijn?
  • Waarom authenticiteit leidt tot meer creativiteit, meer werkplezier en betere resultaten?
  • En vooral: wat de praktische handvatten zijn om duurzame inzetbaarheid bij jezelf en bij anderen te stimuleren?

“Gistermiddag was een inspirerende middag. Echt zaken om nog eens over na te denken en bij stil te staan. En vooral er gebruik van maken in ons werk.”

Ook werk maken van duurzame inzetbaarheid binnen je organisatie? 

Het was een interessante en inspirerende middag met bijzondere openbaringen, waardevolle inzichten en praktische handvatten die toepasbaar zijn in zowel werk als je persoonlijke leven. Geïnspireerd geraakt door dit verhaal en tot de conclusie gekomen dat je werk wilt maken van duurzame inzetbaarheid binnen je organisatie? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Ook handig: blijf ons volgen op LinkedIn voor het laatste nieuws en updates en zorg ervoor dat je de volgende editie van Future Fit (weer) van de partij bent!

Vragen?

Wij staan voor je klaar.

We horen graag waar de behoefte van de organisatie ligt en hoe we kunnen helpen in de huidige situatie. Ook vertellen we graag over onze aanpak en resultaten. Daar zijn we dan ook best trots op. Neem contact met ons op voor meer informatie of een eerste kennismaking.

Afspraak makenOfferte aanvragen