Skip to main content

Alexandra Herman de Groot

Even voorstellen

Wat mij motiveert: mensen helpen hun potentieel tot bloei te brengen. Ik heb dat gedaan in leidinggevende en adviserende functies, in commerciële en non-profit organisaties. In 2011 heb ik de post-HBO opleiding tot coach voor loopbaan- en persoonlijke ontwikkeling succesvol afgerond. Ik ben Register Loopbaanprofessional (CMI gecertificeerd) en erkend lid van Noloc, de branchevereniging voor loopbaancoaches. Als senior loopbaancoach breng ik veel kennis en ervaring mee.

In mijn werk vind ik het leuk om uit te vinden wat cliënten beweegt en hoe ik daar samen met hen het beste resultaat uit kan halen met de beschikbare middelen. Ik breng graag complexe uitdagingen tot een goed einde.

Over

In 2007 was ik zelf op het punt aangeland dat ik behoefte had om stil te staan bij het verdere verloop van mijn loopbaan. Tijdens een sabbatical met veel zelfonderzoek kwam ik tot de conclusie dat de rode draad in mijn loopbaan is: het helpen van mensen om zo veel mogelijk hun potentieel tot bloei te brengen.

In mijn begeleiding staan bewustwording, eigenaarschap, compassie en mensgerichtheid centraal. Als het past met een gezonde dosis humor. Als coach ben ik mensgericht en sta ik naast mijn kandidaten. Samen gaan we het traject in, waarbij ik mijn kandidaten ondersteun in het ontwikkelen van diverse vaardigheden. Mijn persoonlijke doel is dat mijn kandidaat weer in zichzelf gaat geloven en de regie over zijn of haar leven weer terugkrijgt. Mijn kracht zit hem in het zien van kansen en mogelijkheden met een praktische en creatieve aanpak. Mijn enthousiasme en een respectvolle benadering worden als zeer positief ervaren door veel van mijn kandidaten.

Wat maakt jouw werk leuk?

Het leveren van maatwerk aan de mensen die ik ondersteuning bied bij het beantwoorden van wezenlijke vragen op het gebied van werk en/of persoonlijk vlak.

Kan je een hoogtepunt uit je werk benoemen?

Lastig om er een uit te lichten! Het geeft mij veel voldoening wanneer kandidaten in mogelijkheden gaan denken, in beweging komen en zélf de regie nemen over hun toekomst. Het is mooi om hen te motiveren en te mogen begeleiden bij het ontdekken van hun talenten zodat zij stappen kunnen zetten in hun persoonlijke ontwikkeling.

Wat is jouw suggestie voor meer werkplezier?

Ik denk dat het bewust worden van het eigen gedrag, de innerlijke drijfveren en wijze van communiceren, zorgen voor wezenlijke veranderingen die men kan doorvoeren op zowel het zakelijke, als het persoonlijke vlak.

De gouden tip op werkvlak die je graag wilt delen

Kies een baan die je leuk vindt en je hoeft geen dag van je leven meer te werken! 

– Confucius

Waar krijg jij energie van (privé gezien)?

Genieten van de leuke dingen van het leven, zoals: reizen, uit eten gaan, (cabaret)voorstellingen bezoeken, films kijken, (berg)wandelen, boeken lezen en poolbiljart spelen.

Wil je in contact komen? Maak dan snel een afspraak 

DISCIPLINES

Individuele loopbaanbegeleiding voor middelmanagement (midcareer), Ontwikkeladviestrajecten, Persoonlijke coaching, Outplacement, Re-integratie spoor 2, het voeren van coachgesprekken in het kader van Veerkracht & Groei.

TAGS

Individuele loopbaanbegeleiding RL, Register Loopbaanprofessional, Gecertificeerd loopbaancoach, Persoonlijke ontwikkeling, Leven- lang-leren, Outplacement, Re-integratie, Spoor 2. voor middelmanagement (midcareer), Ontwikkeladviestrajecten, Persoonlijke coaching, Outplacement, Re-integratie spoor 2, het voeren van coachgesprekken in het kader van Veerkracht & Groei.

BEREIKBAARHEID

Face-to-face, Zoom (beeldbellen), telefonisch, WhatsApp, e-mail

CERTIFICERING

Erkend Noloc Register Loopbaanprofessional (2023 gerecertificeerd, geldig tot 2027), Profilizer Professional Accreditatie (behaald in 2022)
LINKEDINBEL ONSMAIL ONS