Skip to main content

Dalila Elouarti

Even voorstellen

Ik ben Dalila en zit al ruim 15 jaar in het HRM vak. Een paar jaar geleden heb ik de overstap naar verzuim en re-integratie gemaakt omdat ik coaching & begeleiding van het HR vak bij mijn toenmalige werkgever miste. Verzuimbegeleiding spoor 1 was een deeltaak in mijn functie als HR Specialist maar het gaf mij toch niet de voldoening die ik zocht. In 2022 heb ik officieel de overstap gemaakt naar verzuim & re-integratie begeleiding binnen spoor 2 en begeleid ik werknemers die langdurig ziek zijn naar ander werk buiten hun werkgever.

Mijn passie is mensen bewust te maken van hun talenten en krachten en deze optimaal te benutten bij een (potentiële) nieuwe werkgever. Met denkvragen en denkstimulerende vragen probeer ik de werknemer bewust te maken. Dit helpt hem/haar om na te denken over welke (onbenutte) potentie er is om zo gerichter te zoeken naar een nieuwe baan en hun carrière weer nieuw leven in te blazen. Zo zet ik passende tools in en bouwen we aan een stukje zelfvertrouwen om met meer vertrouwen weer de arbeidsmarkt op te gaan.

Wat maakt jouw werk leuk?

Elke dag is anders! We werken dagelijks met diverse klanten en verschillende clienten waardoor het werk altijd divers is. Je haalt veel voldoening uit het werk omdat elke persoon anders is en een andere aanpak nodig heeft. Dat maakt het dat je bij elke case weer creatief moet zijn om maatwerk te leveren. Bij het ene traject ben je meer bezig met empowerment en loopbaanbegeleiding en bij het andere traject moet je juist weer meer inzetten op jobhunten of het geven van een training. Tevens heb je ook vaak contact met de werkgever om te sparren zodat je alle tools kunt inzetten om het 2de spoor traject goed mogelijk te laten verlopen. Verder is de flexibiliteit in het werk super fijn! Je kunt je werk naar eigen wens indelen en je eigen draai geven aan de trajecten die je begeleidt.

Kan je een hoogtepunt uit je werk benoemen?

Ik heb een keer een client begeleid die op mentaal vlak nog veel beperkingen had waar ze tegenaan liep. Gedurende het traject heb ik de aandacht voornamelijk gericht op empowerment omdat ze dit nodig had. Gaandeweg zag ik ineens een hele nieuwe client die lekker in haar vel zat en weer licht aan het einde van de tunnel zag. Aan het einde van het traject kreeg ik ook een mooi compliment: “Dalila, ik heb je als een heel fijne coach ervaren. Je toonde begrip daar waar ik het nodig had en had het gevoel alsof we elkaar al jaren kende. Zo fijn en vertrouwd voelde het voor mij. Dankjewel daarvoor”. Hier doen we het voor!

Wat is jouw suggestie voor meer werkplezier?

Werkplezier is voor mij een combinatie van groeien en ontwikkelen en je passie uitoefenen. Wanneer je de mogelijkheid hebt om aan je ontwikkeling te werken, ben je zowel voor jezelf als je werkgever van toegevoegde waarde en haal je uit beide facetten weer plezier Zo zorg je ervoor dat zowel de werkgever als werknemer samen groeien.

De gouden tip op werkvlak die je graag wilt delen

Empathisch vermogen en een luisterend oor bieden zijn key voor het begeleiden van clienten. Wanneer je eerst je aandacht richt op het bouwen van een band en vertrouwen met je client kan je daar veel vruchten van plukken voor het 2e spoor traject. Daarnaast is het naar mijn inziens een must dat je echt een luisterend oor biedt i.p.v. luistert om te reageren. Zo voelt de client zich echt gehoord en serieus genomen waardoor je het traject ook op een prettige manier kunt begeleiden.

Waar krijg jij energie van (privé gezien)?

Sporten, wandelen, reizen, fotografie, familie/vriendschappen, lezen en een goed gesprek.

Wil je in contact komen? Maak dan snel een afspraak 

PERSOONLIJKE QUOTE

"Mijn passie is om jou bewust maken van je talenten en deze optimaal te benutten bij een nieuwe werkgever. Met denk- en stimulerende vragen probeer ik je bewuster te maken van jouw potentieel. Dit helpt je om na te denken over welke onbenutte mogelijkheden je nog hebt!"

DISCIPLINES

Re-integratie, 2de Spoor, verzuim, coaching, loopbaanadvies, casemanagement, empowerment

TAGS

Re-Integratie Adviseur, HR Specialist, Loopbaan Coach, Coach, Casemanager, Verzuimadviseur

BEREIKBAARHEID

Face-to-Face, Microsoft Teams, Telefonisch, Whatsapp, E-Mail

CERTIFICERING

Basistraining Casemanagement Verzuim, Casemanagement Regie Op Verzuim (Crov)

TALEN

Nederlands, Berbers, Marokkaans
LINKEDINBEL ONSMAIL ONS