Skip to main content

Het belang van goede voornemens in je loopbaan

Veel mensen starten het jaar met het maken van goede voornemens, zoals gezonder eten, sporten, stoppen met roken of minderen met alcohol. Wellicht ben je dit jaar zelf ook gestart met een aantal goede voornemens. Inmiddels nadert het einde van de eerste maand. Hoe kijk je terug op  de start van het nieuwe jaar? Had je goede voornemens gemaakt en heb je jezelf eraan kunnen houden? Nog niet gelukt? Geen probleem, het is nooit te laat (of te vroeg) voor het maken van goede voornemens. De kunst is om je voornemens te realiseren.

Verwezenlijk je ambities

Heb je er ook al aan eens gedacht om goede voornemens op werkvlak te maken? Deze kunnen invloed hebben op je werkgeluk en brengen je dichter bij je ambities. Ga je eindelijk die cursus of training doen die al jaren op je verlanglijstje staat, duidelijke prioriteiten stellen in je werk of zorgen voor een betere werk-privébalans? Zulke stappen geven je energie en dragen bij aan je werkgeluk én gezondheid. Dus waar wacht je nog op? Maak er werk van.

Aan de slag!

Het opstellen van goede voornemens op werkvlak is eenvoudiger dan je denkt. Meestal weet je wel waar je tegenaan loopt op werkvlak en welke doelen je zou willen realiseren. Dat kan binnen je eigen functie of binnen de organisatie zijn. Start met het concreet maken van je doelen en zet ze op papier, dan wordt het tastbaar. Je doelen geven je richting en helpen je plan uit te stippelen. Of het nu gaat om het leren van nieuwe vaardigheden, het versterken van je netwerk of het krijgen van die gewenste promotie. Wij geven je alvast wat tips en tricks hoe mogelijke werkdoelen te realiseren en je werkgeluk te verhogen.

Zorg voor een betere werk-privé balans

Meer vrije tijd en minder stress is een wens van veel werkende mensen. Maar hoe krijg je dit voor elkaar? Soms lopen werk en privé teveel door elkaar heen, dit kan onrust en stress veroorzaken. Door dit in te zien en te erkennen heb je de eerste stap al gemaakt. Daarna kan je zelf de regie nemen en op zoek gaan naar passende oplossingen. Dit helpt je direct om prioriteiten te stellen. Probeer bijvoorbeeld dagelijks om 17.00 uur naar huis te gaan en thuis niet meer bezig te zijn met je werk door je werktelefoon en computer uit te zetten. Zeg ook eens vaker nee tegen opdrachten die ook kunnen wachten of focus je alleen op je belangrijkste taken op de momenten dat je zelf het meest productief bent.

Verhoog werkgeluk, verminder stress

Werkgeluk en stress, ze zijn nauw met elkaar verbonden. Als je gelukkig bent in je werk, ervaar je minder stress. Maar hoe zorg je voor meer werkgeluk? Dat begint bij het stellen van doelen in je werk. Deze helpen je te focussen op wat echt belangrijk is. Door bijvoorbeeld te streven naar betekenisvol werk of meer erkenning of jezelf te ontwikkelen op werkvlak. Dit zijn factoren die je werkgeluk kunnen vergroten. Meer werkgelukt vermindert stress en draagt dus direct bij aan je gezondheid.

Meer werkplezier

Een groot deel van je dag besteed je meestal aan je werk, dus zorg ervoor dat je het naar je zin hebt op je werk. Als je merkt dat je maar weinig motivatie hebt, denk er dan over na waarom je geen zin hebt om te werken. Moet je continu op je tenen lopen of heb je juist te weinig uitdaging? Praat er dan eens over met je leidinggevende. Werkstress voorkom je dus door zoveel mogelijk  plezier te hebben in je werk. Heb je het idee dat hiervoor geen ruimte is binnen het bedrijf waar je nu werkt, dan het is het misschien tijd om op zoek te gaan naar een andere baan.

Groeien in je functie of binnen de organisatie

Ben je toe aan meer verantwoordelijkheid in je werk. Breng dan in kaart wat je nodig hebt om te kunnen groeien in je functie of binnen de organisatie. Is dat het bijvoorbeeld het doen van een cursus of training. Bedenk en ontdek dan wat voor jouw passende mogelijkheden kunnen zijn en informeer bij je werkgever of er een opleidingsbudget beschikbaar is. Dan weet je leidinggevende wat jouw wensen en ambities zijn en kan je hierin ook worden gesteund. Jezelf ontwikkelen vergroot niet alleen je kennis en vaardigheden, het geeft je ook voldoening en draagt bij aan je werkgeluk. Onze loopbaanbegeleiding is er dan ook op gericht  je te helpen je werkgeluk te vinden en te behouden. Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Vragen?

Wij staan voor je klaar.

We horen graag waar de behoefte van de organisatie ligt en hoe we kunnen helpen in de huidige situatie. Ook vertellen we graag over onze aanpak en resultaten. Daar zijn we dan ook best trots op. Neem contact met ons op voor meer informatie of een eerste kennismaking.

Afspraak makenOfferte aanvragen